csütörtök, március 01, 2012

Tavaszi lelki fitness és babaságok

Kicsit hazavágta sokunk első napsugaraktól bezsongott lelkivilágát a tegnapi-tegnapelőtti országos havazás. Igaz, körülbelül 3 centiméternyi volt és pár órán belül el is olvadt, de mégiscsak hó volt. Február utolsó napjaiban ez még elmegy, de ma, március elsejétől kikérjük magunknak! Télűzőnek csináltam Nektek egy képet a tálalószekrényünkről. Előnyös, ha az ember névnapja kora tavasszal van, kedves kis hagymásokkal árasztják el a köszöntők, ami tavaszi lelki fitnessként hatva hosszan vidítja kicsiny lelkét. Hozzon Nektek is szép napot!
A dekorációban azért az én kezem is benne van: kukoricás konzervdoboz egy kis kockás szalaggal és csipkével vidámítva;
margarétának tűnő krizantém fejek porcelán tejkiöntőben tálalva;
korábbi virágcsokor túlélője, egy borostyánág, aki lelkesen hajtani kezdett a januári napsütötte ablakban;
primula fehér kaspóban az unalom ellen némi ruhaanyaggal körbekötve;
végül egy nagy Ikeás üvegváza-gyertyatartó, kóccal álcázva a műanyag cserép benne, rácsíptetve az egyetlen jelenleg még meglévő textil szívecske példányom (érdeklődők a CSM oldalon majd viszontláthatják teljes valójában hamarosan).
Azaz mindenben elfér egy kis virág :-)
Manóka lelkes virágimádó, egyre hosszabb időt tölt nap mint nap cserepes virágaim tesztelésével. Nemcsak anyai büszkeségemet kiáltom világgá, de kötelességem is teljesítem, róla is írok a mai bejegyzésben. Többen jelezték, olvasók, hogy ő is szerepelhetne néha.
Manóka naponta egyre újabb és újabb trükkökkel lep meg minket. Pár napja elkezdett előre is kúszni, Bruce Willis-es módon halad a fotelek alatt a könyökén előre, lábait még húzza néha maga után, de egyre kifinomultabbá válik a koreográfia. A kúszással egy időben belénk kapaszkodva felállt. Mára már végiglépdelt a kanapé mentén belekapaszkodva, kemény küzdelemben a másik végéig, ahol a mobilom felejtettem. Ennyi munka után megengedtem neki, hogy megnézze magáról a képeket. Tegnapelőtt először önállóan - és bájosan könyökig merülve az anyagba - fogyasztotta el a vacsoráját. A vége felé minden kicsi kezét és lábát krumpli, cukkini és póréhagyma darabkák borították, és éjjel sikeresen megraktam a mosógépet az aznapi ruhákkal.A humorérzéke is egyre erősebben kirajzolódik: bohóckodik nekünk az etetőszékben ülve vagy az ágyon; fürdéskor megvárja, míg apa feltörli a padlót - ami roppant érdekes dolog - majd újra szándékosan összefröcsköli; a szemünkbe nézve ártatlan arccal mosolyogva hirtelen lecsap az összes közelében felejtett felnőtt tárgyra; megcsiklandozza a lábunkat játék közben; alvás közben meghúzkodja felszólításra apa fülét; kukucsot játszik minden, a tenyerénél nagyobb tárggyal .... bűbájosan éli a gyorsan múló kötelező babaéletet.


2 megjegyzés:

  1. Szia! Ezt a bejegyzést és a képet megosztottam a blogomon, természetesen ide mutató linkkel. http://upcy.blog.hu/2015/01/13/hidegben_meleget_407 Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Nagyon tetszik a bejegyzés, valóban így túl lehet élni a fagyos napokat :-)

    VálaszTörlés