vasárnap, március 03, 2013

Pisztráng és túrógombóc Tihanyból

(Nemcsak) halrajongók figyelem! Újabb pont került fel kicsiny országunk még kisebb gasztronómiai térképére. A tihanyi Ferenc Pince Csárda téli zárva tartása alatt sem tétlenkedik. Második éve kényeztetik a környékbelieket házias ízeikkel, füstölt készítményeikkel.
A tavalyi év zaklatottsága után idén végre állandó elárusítóhelyen, csütörtöktől szombatig találhatóak meg a balatonfüredi vásárcsarnokban.
Minket a füstölt pisztránggal és busával fogtak meg, de íme egy rövid, korántsem teljes felsorolás kínálatukból: halászlé, kocsonya, füstölt kolbászok, mangalica termékek, pulykaszalámi, tepertők, füstölt libamell, májpástétom, főtt, fűszeres császárszalonna, zöldségkrémek.


A fenti képen füstölt pisztráng, szarvas szalámi, libatepertő és májpástétom látszik. A szarvas szalámi nekem újdonság volt, de a kóstoló óta ajánlom mindenkinek. A a lassan kétéves Levi fiam egyszerűen imádta!

Ha pedig még mélyebb bugyraiba szeretnétek merülni a Ferenc Pince kulináris titkainak, ajánlom éttermükben a mandulás fogast és utána egy túrógombócot. A fogas emblematikus balatoni fogás, ezt nem kell ragoznom, itt mindig megbízhatóan finomra sikerül. De a túrógombóc ... itt Világklasszis! Nagy "V"-vel, mert nagy, rezgő belsejű, lágy, ízes ... egyszerűen isteni!
Ehhez már csak csokireszelék a habon a kilátás a teraszról:

Forrás
Sajnos muszáj weboldal szerkesztéssel (is) foglalkozó, még 2gyerekes kismamaként sem nyugvó munkamániás lelkemnek megjegyeznie egy pár szót a csárda weboldaláról is. Aki utálja ezeket a kirohanásaimat, az most klikkeljen egy másik bejegyzésre.
Sajnálatos, hogy a fenti, korántsem kis hírről a csárda weboldala hallgat. Pedig érdemes lenne feltüntetni a kínálatot, füredi elérhetőséget és az állandó nyitva tartást, az egyéb aktuális vásározásokat is. Mindezt csodaszép, profi ételfotókkal, "hogyan készült" fázisfotókkal, az alapanyagok származási helyeivel.
Ha már a csárda családias voltát is szeretnék hangsúlyozni a tulajdonosok, egy közös családi fotó még hitelesebbé tenné.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése