szombat, március 30, 2013

Mohával töltött tojás a húsvéti menü...

... avagy gyors és olcsó dekoráció az idei húsvétra.

Március végén rendszerint térdig járunk a virágzó primulákban, árvácskákban, aranyvesszőben, nárciszokban, jácintokban és más hagymásokban. De idén nem kedvezett az időjárás a virágoknak sem. Így aki egy kis természetet szeretne lopni húsvétra a lakásba, vagy mélyen a pénztárcájába nyúl, vagy keres egy low cost megoldást.
Tavaly is a gyorsaság és alacsony költségvetés volt a cél, így apró tojásvázákkal díszítettem egy aranyvessző csokrot. Hasonlóan, mint Wein Krisztina idei húsvéti blogbejegyzésében.
Idén sem szerettem volna túl sokat költeni erre a projektre. Főleg, hogy a kert tele van hagymásokkal, csak szegények visszahúzódtak a hó elöl. Kb. 30 perc alatt készítettem el 4 kis díszt: 2 tojástartó, 2 tojás, némi moha, nyírfaág, kövirózsa és pár szem gyöngy segítségével. A többi már csak tálalás kérdése.


Ha szeretnétek Ti is hasonlót, még elkészültök vele az ünnepi asztalra. Biztos akad egy mohás kerítés a közel a lakásotokhoz, ez az esős idő kifejezetten kedvez nekik. Kiskanállal szedjetek egy edénybe mohát földdel, majd töltsétek bele a választott dekorációs edénybe. Ez lehet akár egy fél tojáshéj muffin kapszliban, tojástartó, miniváza, pálinkáspohár... A kövirózsát, békát szárral szedjétek, így ha vizet kapnak, meg is gyökeresedhetnek, mint az enyémek. Száraz szobában a tárolóedény nagyságától függően 2-3 naponta meg kell locsolni őket. Egy-egy hosszabb, vékony nyírfaágból kis koszorút fontam pár perc alatt, akkorát, hogy szoruljon az edényre.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése