kedd, július 03, 2012

Virágelméletek pünkösdi rózsával: esküvő_2

Végre eljutottam odáig, hogy átválogassam az esküvői képeket, hogy meg tudjak Nektek mutatni pár egyszerű, mutatós, költséghatékony és épp ettől olyan zseniális ötletet. Az olcsóság rovására természetesen nem mehet a minőség és az esztétika. Az ötletek nagyobb része a menyasszonyt dicséri, de volt része benne a teljes baráti körnek és szerényen nekem is.

Az első esküvős bejegyzésben egy pünkösdirózsás menyasszonyi csokor képe szerepelt, ez adta az ötletet, de az inverzéhez.
Ez az ötletadó csokor:

pünkösdi rózsás menyasszonyi csokor a wedding design-tól
és ami lett belőle: színeiben itt a pünkösdi rózsa lett a sötét és a minirózsák pedig a világos tónusúak. Mindez azért, mert a menyasszony ruháján az öv a sötétebb pünkösdi rózsák színével egyezett meg.


a többi virágdísz is otthoni gyártmány: a templomiak egy részét aztán az étterembe átszállítottuk a ceremónia után; de kerültek a padsorokra is. A díszekben a fehér krizantén, a jázmin, rezgő, a borostyán dominál. Szerintem tökéletesen illett a kicsi és puritán református templomunkhoz:


Ugyan a virágok az esküvő egyik legmutatósabb dekoratív eleme, de akadnak még olyan apróságok, amiket érdemes megnézni. A vőlegényt munkája a hajókhoz és a Balatonhoz köti, így lett a meghívó palackposta:

házilag kivitelezve: kis, 0,25-ös borosüvegek lemosva, új dugók a gazdaboltból, szaténszalaggal felerősített címzés színes kartonpapíron ezüstfilccel írva. A nyomdában elegendő volt csak egy pauszpapírra nyomtatott kis ív és az ötletes szöveg...

Az ültetőkártyák is ebben a témakörben maradtak: dugóból és kartonból készített apró vitorlások:


Még akadt pár megjelenítésre érdemes ötlet, de sajnos arról nem készültek házi fotók. Megpróbálom a hivatalos fotósokkal felvenni a kapcsolatot, és szerezni Nektek pár, nagyobb esztétikai gyönyört jelentő profi képet is. Addig is kellemes merengést a Ti esküvőtök díszeihez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése