vasárnap, július 15, 2012

Miért szétszedhető a gyerekkád dugója?

Manóka 1 hetes kora óta gyötör minket a kérdés: miért szétszedhető a gyerekkád dugója? Képzeljetek el két darab piros 20 forintos méretű műanyag korongot. A vízszintes korongban van egy kereszt alakú vájat, amibe bele lehet szorítani merőlegesen a másik korongot. Ez a tulajdonképpeni fogója, amivel ki lehet csavarni magát a dugót.
A kádat kölcsönbe kaptuk, magunktól nem vettük volna meg, drágának találtuk a neten böngészve. De az első hét óta mély szerelem fűz bennünket hozzá, annyira bejött. Innen is köszönet barátainknak a kölcsönkádért! Az első időszakban fektetve, majd ültetve fürdethető a baba. Tartozik hozzá két tartógerenda is, amit a kádra keresztbe lehet fektetni, így magasabbra kerül a babakád, kényelmesebb a fürdetés. Valahogy így:

Forrás

Minden este felmerült bennünk a kérdés, miért is áll két, szétszedhető részből a káddugó.
Pár napja férjem "Megvan, rájöttem!" kiáltására rohantam be a fürdőszobába, ahol is Manóka az üres, habos oldalú kádban üldögélt kicsit csalódottan a fürdetési idő kellős közepén. Értetlenül néztem vigyorgó férjemet, aki a káddugót mutogatta nagy lelkesen. "Rájöttem, miért van két része a káddugónak! Miután teleengedted a kádat, le kell szedni a felső részét, amivel ki lehet tekerni, mert a Baba le tudja engedni a vizet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése