kedd, június 26, 2012

Cseresznyés játékok 2: cseresznyés gombóc és csokoládés cseresznyelekvár

Kicsi családom nagy örömére tovább folytattam a hétvégén a cseresznye-őrületet. A szilvás gombócban cseresznyére cseréltük a szilvát:

Cseresznyés gombóc

készült pár üveg cseresznyebefőtt és éppen most folyik egy új recept, a csokoládés cseresznyelekvár készítése. De sajnos ezzel vége is a cseresznyeszezonnak a részünkről, mert mindkét fáról lefogyott a gyümölcs. Eddig tartott az első bejegyzés, amit pár nap szünet követett.
Érkezett ugyanis egy nagy zacskó meggy, az a finom nagy szemű, amitől kicsit megnőtt az itthoni tennivalók száma. Válogatás, mosogatás, csumázás és magozás után a nagyja magozott meggybefőttként végezte a kamrapolcon. A kicsit hibásak némi korrekció után a csokis cseresznyelekvárban végezték. Így a cseresznye aránya jelentősen csökkent, és csokoládés cseresznyés meggylekvárról beszélhetünk. Na azért nem ezt a nevet írtam fel a címkékre, nem leütésre fizetnek.

Íme a végeredmény:

Csokoládés-cseresznyés meggylekvár

cseresznyék és meggyek
Olyan kis szépek, szinte sajnálom majd felbontani őket! A bájos kis üvegeket a Sparban lőtte a párom, nagyon büszke vagyok rá! Jó befőzögetést mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése