kedd, január 03, 2012

Babaságok 1 - Kis forradalmak egy Baba életében

Az elmúlt hetekben olyan kis forradalmak történtek a házunk táján és Manó életében, amik meggátolták, hogy szegény blogommal foglalkozzam. A 10 hónapos Manó megtanult pohárból inni (ugyan a poharat még mi tartjuk, de már nem sokáig), csirkecsontot szopogat, kifli, pizza és pogácsa darabkákat csipeget fel a tányérkájáról. Megtörtént élete első karácsonya, és csak egy dísz hullott darabjaira, pedig végigtapogatta a fát rendesen. Végigülte a a karácsonyi vacsorát, teleette magát fogassal, sikongatott, amikor a borlevesből nem kapott. Utazgatott, Tihanyban disznóvágás utáni hurka és kolbászkóstolón vett részt, tesztelte a Kismandula Cukrászdát Debrecenben, elcsavarta a Marche-ban a pultosok fejét, a Sparban a pénztárosét, a Védőnéniét és a Doktornéniét a rutinellenőrzésen. Állandóan állni akar és lépegetni, a kúszást zárójelbe téve. Beszél és mosolyog mindenkihez és mindenkire. Sportkocsira váltottunk a hordozóról és már a hátamon is ült a kendőben. Igazán megjött a kreativitása a pancsoláshoz, nemcsak a kacsáját rágogatja, de komplett csempe, padló és szanitermosást végez minden alkalommal. Beöltözött Mikulásnak (igaz, a sapka olyan nagy volt a fején, hogy a tarkóján egy ruhacsipesszel össze kellett fognom), amitől a család nőtagjai majd' össze pisilték magukat és sikongatva veszett fényképezőgép kattogtatásba kezdtek. Baba-mama klubban járt, és megtanulta, hogy a nagyobbak elveszik az ember játékát. Kinőtt az első fogacskája és már körvonalazódik a második. Meg tudja mutatni, hol van Hápi kacsa a zörgős képeskönyvben és táncizik a tükör előtt, ha van elég türelmed egy órán át fogni a kezét. Hát hol van ehhez képest holmi dekoráció a falra meg karácsonyra??

Azért sikerült egy kicsit alkotnom is: készült adventi gyertyatál több verzióban; szalag-riszájklinggal falidísz; bejgli és zserbó; mézeskalács kétféle receptből, az olcsóbbik verzió dekorációnak is jó; textil-riszájkling csomagolások az ajándékokra; ajtódekoráció a bejárati ajtóhoz keskeny de magas térbe. A fotókat amint elorzom a párom gépéről, Nektek is megmutatom.

Lakásalakítgatásban is haladtunk: befejeződött a 2 fürdőszoba áthangszerelése; az egyik magyar bútorboltlánc várható csődjének köszönhetően vettünk egy sarok kanapét szemtelenül olcsón, aminek az alja telis-tele van tárolóhellyel; elrendeztem a könyveinket a nappaliban és végleges helyet kapott a cd gyűjteményem; megoldódott a szőnyegkérdés a nappaliban; és végre van dolgozósarkam kis asztallal és polcokkal!! Ez utóbbi még belakásra vár, de jelzésszerűen már odahordtam minden dobozt és cetlit, ami eddig a lakás különböző pontjain rittyegettem. Innen is köszönöm a Páromnak, hogy a megvett designe létrapolcot meghekkelte az elképzeléseim szerint! Készültek-készülnek after-before képek, már csak töltögetni kell őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése