péntek, február 07, 2014

SK apróságok: dísztasak, mosogatószer adagoló és gyerekszobai tároló fazonírozva

Sokszor vagyok úgy, hogy szeretnék valamit változtatni, de se mód vagy pénz rá. A sok kreativitás meg ott tombol bennem, és muszáj valamit kezdenem vele. Ilyenkor készítek pár apróságot, ami ugyan látványosan nem befolyásolja a környezetet, de nekem sokat jelent az esztétikája vagy egyszerűen csak praktikus kis segítség.

dísztasak vagy apróságok új helye
sokszor van, hogy nagyon jó minőségű alapanyagból készült, de sajnos csúnya reklám papírtasakban kap valamit az ember. Használná, de mire? Aztán spray-t ragad, meg szalagokat, öntapadós fóliát (ha nincs megfelelő színű, azt is le lehet fújni), és máris kész a tároló:

a kész művek: dísztasak vagy egy nőies tároló a polcra...

előéletük és az átalakulás első fázisa: fújás-száradás-fújás....


pumpás mosogatószer adagoló
Gondolom, Ti is öntöttetek már túlzott mosogatószer mennyiséget sietségetekben a szivacsra, amit aztán nem tudtatok elhasználni az utolsó kiskanálnál. Ráadásul kényelmetlenebb egy kézzel a mosogatószeres flakont emelgetni, a másikkal tartani a szivacsot... míg mindez egy pumpás adagolónál kivédhető.
Az enyém így néz ki:


És ebből lett: alapja egy üres tusfürdős pumpás flakon, némi felesleges szalag, csipke, gomb, mindehhez kell még egy ragasztópisztoly és 10 perc.tárolók a gyerekszobába
nagyobbik törpe elérkezett az "egyedül is megy" korszak öltözködési fázisába. Csak éppen túl egyformák voltak a zoknitárolók és rendszeresen a kicsi zoknijait akarja felvenni. De egy kis megkülönböztetés és máris könnyebb a halacskás dobozból kivenni a sajátját.

ilyen kis semmitmondó (de olcsó) dobozok voltak...
... és ilyenek lettek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése