hétfő, augusztus 12, 2013

Lámpaságok 2. azaz egy újabb saját kézzel készített lámpa

Még tavaly ősszel a kertben sétálgatva néztem ki magamnak egy farönköt, milyen jó lenne belőle valamit csinálni. Kriszta barátnőm új lakásba költözvén szinte ingerelt arra, hogy neki csináljak valamit. A farönk színe, a természet egy újabb apró érintésének lehetősége a lakásába predesztinálta a farönk sorsát. Lámpa lesz belőle! Miután ezt ilyen szépen kigondoltam, felhívott Kriszta, hogy aznapi programja lámpavásárlás lesz, mert tönkrement a hálószobai kislámpája. Kismalac módjára visítva dadorásztam neki valamit, amit szerencsémre megértett, így hajlandó volt várni a kivitelezésig. Ami nem kis türelemre vallott, mert a karácsonyra tervezett lámpa január végén érkezett meg hozzá. Mentségemre szóljon, hogy közben megszületett Marci.
Párom műszaki hozzáértésével szereztük be a szükséges alkatrészeket: kapcsoló és vezeték villásdugó véggel; foglalat; lámpabúra az Ikea választékából. A búra belsejében a lámpafoglalat fém tartó része mozgatható, így különböző pozíciókba állítható a búra.

Némi elektronikai szerelés után Párom rögzítette a lámpabúrát a korábban megtisztított, kicsit lecsiszolt farönkön. És a végeredmény már Kriszta lakásán:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése