vasárnap, december 30, 2012

Új évi üdvözlet

"Nam baj Angyalka, én repedten is szeretem".
id. Fábry

A karácsonyi jókívánságokkal ugyan már elkéstem, de az új éviekkel még nem. Mentségemre szóljon, hogy a nagy rokoni és baráti áradatot és a karácsonyi ünnepkört nem is olyan egyszerű 36,5 hetes pocakkal lekezelni. Így lett ez egy utókarácsonyi-új évi bejegyzés.
A fenti mondattal vázoltam is lassan hagyományossá váló karácsonyi szokásaink(m)at és idei bejglisütésünk végkifejletét. Bejgli és zserbósütés közben Fábryt hallgatok, az Ó, Tannenbaum-ot, melyet ugyan lassan már kívülről fújok, de ez a hol finom szatirikus bájjal, hol fekete humorral ábrázolt nosztalgia segít a legjobban az elmélyülésben. Aki nem ismerné, ajánlom meghallgatásra, megkönnyíti a karácsonyi dili túlélését. Azt sajnos nem, hogy a bejgli ne repedjen meg, de ennek a lassan Nobel-díjra is érdemes kérdésnek a megválaszolását nemcsak nekem, de másnak sem sikerült még megtalálnia.

Pedig idén nem panaszkodhatom. December 22-e éjjelére az összes sütemény megsütve, az ajándékok nagyon személyessé téve becsomagolva és ami fő, kivitelezve és megvásárolva, a hűtőben, kamrában pedig tele polcok a három napos menü alapanyagaival. Tudtam, hogy hogyan is terítek, mibe öltözik a gyerek és én, ágyneműk és szobák a vendégeknek előkészítve. Egyedül a férjem sehol, két napi céges karácsonyi partyzások után lezárásképpen Tankcsapdán tombolt szülinapi ajándékként a barátaival hajnalig. Lehet, hogy ezért sikerült? :-)

És egy rövid képes körkép az idei adventről és karácsonyról. Néhány képpel majd találkoztok még a jövőben önálló bejegyzés formájában. Akad itt riszájkling adventi koszorú, ehető ajándék és személyessé tett csomagolás.

Egy kis dekoráció a teraszról ...

... a fürdőből ...

... és a nappaliból.


 
Ajándék személyessé téve ...


... és ehetően: mézes fenyőfa

Kívánunk kicsiny családunk nevében nagyon Boldog, Egészségben, Szerelemben és Szexben gazdag Új évet Mindenkinek, aki volt annyira vállalkozó kedvű, hogy bejegyzéseimből olvasott akár egy sort is. Köszönöm, hogy ennyien érdeklődtetek, és még inkább megköszönöm, ha a jövőben írásban is értékeltek. Virtuális pezsgős kocc!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése