csütörtök, november 22, 2012

Koffein a Koffe-inben

Már régóta adós vagyok magamnak ezzel a Gasztrokalandok-ba való bejegyzéssel, szeptemberi új kávézó felfedezésemről.

Forrás

Balatonfüred összeségében nem mondható kávézókban szegény városnak. De a parti túlkínálattal ellentétben valahogy az Óvárossal vagy bennszülöttek szerint Faluval sosem bánt bőkezűen a sors az általam ismert utóbbi 30 évben. Akad Művészkávéház, de inkább kocsma Internetsarokkal és a falon szabad helyekre felszorított érdekes festményekkel. Vagy a behalt Diana cukrászda helységében üzemelő műintézmény, évente megújuló bérlőkkel, koncepcióval és berendezéssel, este meccsnézéssel. A Vásárcsarnokban található "új" kávézó sem rossz próbálkozás, de egy hodályban három asztallal sosem lehetne hangulatot teremteni a zöldségvásárlás közben rohangálóknak. (A hely egyéb gasztrokínálatát helyhiány miatt most nem elemezném, de megéri megnézni). Szóval egyik sem az a lélekemelő kávézó hangulat, amikor az ember lánya mered ki a fejéből, kényezteti a testét valami finom itallal és lelkét némi barátnői pletykával.
Ezen változtatott most Nagy Tímea és Kovács Margó, mikor megnyitották a Koffe/In Kávézó és Ételbárt, az új nevét nem tudom üzletház aljában a Polgármesteri Hivatallal szemben.
Szerencsére először a kávézóban voltam, és csak most láttam a honlapjukat, különben ez utóbbinak köszönhetően nem biztos, hogy betértem volna.
Akit a következő 7 sornyi site-elemzés nem érdekel, ugorjon a következő bekezdésre! Szakmailag muszáj megjegyeznem, hogy ha a minimál stílusra törekedett a site, az minden tekintetben sikerült. Minimális info és képanyag, az eredetiség - ami Tímea képeit mindig is jellemezte - még feltárásra vár. Nincs menü, az összes fontos info, mint pl. nyitva tartás, letölthető ét- és itallap, cím a lap aljára került, egy hosszú, a kávézó eszmeiségét megfogalmazni hivatott kisbetűs szöveg alá. Nem túl felhasználóbarát. Az oldal készítője helyében én nem tenném ki a nevem, a honlapkészítés összes ergonómiai és optimalizációs szabályát áthágja a kész mű. Reméljük, ez még javul, és hamarosan tükrözi a kávézó valódi jellemét.
Első alkalommal a nyitó hétvégén tévedtünk be, és azt elmondhatom, hogy jól tettük: az eredeti berendezés, az ajándéktárgyak, bögrék, teáskannák, kimért és helyben fogyasztható teák, fair trade csokik hívogató hátteret teremtettek a pultban felhalmozott finomságoknak. Salátaöntetek és alapanyagok, sütemények az arácsi cukrászdából csábító frissességben.
Az itallap szintén kiemelendő, a kávé és teavariációk hosszas töprengésre késztetik még a rutinos, határozott teázókat/ kávézókat is.

Következő, októberi látogatásomkor csak némi sütielvitelre volt időnk, de örömmel konstatáltam, hogy a hely fejlődik: a stílustalan alumínium asztalok és székek fonott fotelekké és kanapékká változtak, még több zölddel, a bögre- és salátakínálat is bővült. Sajnos nem találtam a pulton az a fonott tálcát, amiben névjegykártya méretben gondolatok, idézetek voltak felhalmozva a vak szerencsére bízva a választást.
Első látogatásunkkor pár szót váltottunk Tímeával több mindenről, közösen megállapítva, hogy valahonnan ismerősök vagyunk egymásnak. Hatalmas lelkesedéssel, szívügyeként beszélt a helyről. Kívánom, hogy a lelkesedés tartson ki még sokáig!

Utólagos bejegyzés (2013 február 28): Legújabb hírem, hogy már kézzel készített csokibonbonokat is árulnak a kávézóban. A hír ellenőrzésekor vettem észre, hogy a weboldal teljes átalakuláson ment át. Végre látni Tímea képeit, tele sok új menüponttal, vibráló színek és formák. Külön kiemelendő a helyszínen árult bögrék, teáskannák és egyéb tárgyak ajándékcsomagként való megrendelésének lehetősége. Gratulálok, igazán fantasztikus lett!

2015. augusztus: A korábbi kellemes tapasztalatok alapján betértünk ide egy barátnőmmel egy kávéra. Szerencsére csak ennyire. Egy tanulónak kinéző felszolgáló, használtnak látszó torták a vitrinben, pecsétes és pohárnyomokkal díszített itallap, koszos asztal, agyonhasznált ülőpárnák... sajnos kihagyhatóvá vált a hely.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése