csütörtök, október 18, 2012

Babaságok 3 - Túlélésre tervezve azaz a végtelen babafantázia

Akinek volt már dolga 15-18 hónapos totyogóval, az már sejti, hogy miről is fog szólni ez a bejegyzés. De előfordulhat, hogy nekik is tartogat még meglepetéseket.
Barátnőm javasolta, írjam már meg a napi humor- és csínytevésbonbonokat, mielőtt elfelejtem. És milyen igaza van! Annyira túlélésre vagyunk tervezve, hogy már a 2 héttel ezelőtti kalandok is alig jutnak az eszembe!
Manóka fantáziája végtelen és igazán izgalmasan párosítgatja össze babafejecskéjében a tanultakat.
Mivel Anyáját kicsit sokszor látja takarítani, így gyakorlatilag a házimunkák nagy részében profi. Egyedül porszívóz - a kifejezetten ez okból általa erősen összemorzsált - étkezőasztalnál;

Manó porszivózik

ellopkodja a tiszta konyhai törlőruhát és beletömködi a wc-be, mert azt is ki kell időnként törölni, nemcsak a mosogatót; vadonatúj fogkeféjével felsúrolja a folyosón a szőnyeget; egyedül be tudja kapcsolni a mosogatógépet és a mosógépet; ellopja a spárgagombolyagot, legombolyítja és körberohanja vele a lakást háromszor, időnként egy-egy bútorlábnál elidőzve, majd maga is belegabalyodik. Esténként slaggal locsolja a virágaim random jelleggel, amitől egymás mellett élő egyedek kiszáradnak és/vagy kirohadnak a hiányzó vagy éppen eltúlzott vízmennyiségtől. Imád kertészkedni, magától gazol és leszedi a paradicsomot színtől és kortól függetlenül.

Manó locsol

Ledönti a vállmagasságú virágállványunkat, mire mi térdig járunk a cserépben és a virágföldben Anyája pedig 2 napig ülteti át a virágokat; a kertbe beszökött kóbor kutyákat vesz észre, ami Anyájának 1,5 órás telefonálgatásába kerül; szőkesége és kék szeme ingyen pogácsákat és egyéb nassokat eredményez idegen nagymamáktól és boltos néniktől úton útfélen; szénhidrátfüggő, akár Anyája, így kétnaponta beáll a sütő elé és a tepsire mutogat süteményt követelve; aktív részese a süteménysütéseknek, keveri a lisztet és a kakaóport, csak úgy száll a barna por a konyhában; a sütihez felszeletelt gyümölcsöket pedig a szájába tömködi, alig jut a tésztára; ha elunja a villával való evést, mert olyan nehéz eltalálni a csúszós falatokat, kicsi kezével megfogja az ételdarabot és rátűzi a villára; minden állat ugatva szólal meg és mivel nincs a debreceni állatkertbe jegesmedve, így a plüss jegesmedvém is vauzik; naponta ellenőrzi a folytontermő epertöveket, mikor érik be egy-egy szem.
Hosszabb csendes megfigyelőstátusz után szinte hibátlanul leutánozza mozdulatainkat: váratlanul kinyitja egyedül kulccsal a kaput; átprogramozza a fűtésbeállítást; elindítja a mosogatógépet; felmászik a kétfokos fellépőre és beledobálja a ruhát a mosogatógépbe; ráugrálva összenyomja az üres ásványvizes palackot és beleteszi a szelektív szemétgyűjtőbe;  kikapja a felmosónyelet a vízből, a padlóra csapja és sajnos kicsavarás nélkül előre menetben tolja, míg zoknis lábával a bő vízben tocsog...
Pontosan tudja az ételek, gyümölcsök és zöldségek neveit, az első, amit megtanult, a palacsinta és a túró rudi volt; megmossa egyedül a pocakját, a lábát, arcát és a popóját; kiabálásából és hisztijéből sejthető, hogy pontosan tudja a hajmosás, körömvágás, kabát- és cipőhúzás fogalmakat is.
Levi baba két napja múlt másfél éves.
Sok kitartást mindenkinek a saját totyogókhoz és a barátokéhoz egyaránt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése