kedd, szeptember 18, 2012

5 gyors tipp rendszerezéshez albérletben

Sok babalátogató barátunknak köszönhetően nyár végére megtöbbszöröződött a plüssfigura ás fröccsöntött műanyag állomány nálunk is. Mivel továbbra is albérletben élünk, amit lassan le szeretnénk cserélni, így ez alkalommal is a mobil megoldásokat kedvelem. Hozzátartozik a választásaimhoz, hogy párom sem rajong a fúrásos dolgokért, én meg az elköltözés előtti glettelésért. Tehát mozgatható tárolók és dobozok előnyben!

Gondolom, nyár végére nemcsak minket, de mindenki mást is elöntött a sok elpakolásra, teraszról és kertből téli pihenőhelyére vágyó holmi. Ugyan még javában 30 C fokokat mérünk, de estére már hűvös lesz. Ideje, hogy elkezdjetek a dobozakciókra vadászni.

Addig is egy kis kedvcsináló, nálunk hogyan oldódtak meg a gondokat, előtérben a babaszoba:

1. Fúrás nélküli polc
Amint látjátok, a komód tetejére egy 2500.- Ft-os összegű, asztalossal csináltatott fenyő színű bútorlapból készült tartó elem került. A magassága épp megfelel a könyveknek. Természetesen otthon, házi kivitelben is meg lehet csinálni, csak én nem győztem kivárni.


2. Akasztó, szintén fúrás nélkül
egy korábbi, a fürdőszobában használt Rossmann-os akasztó került az ajtóra kemény 1200.- Ft-ért. A bútorlapra akasztható fogasokban nemcsak itt, de az Ikeában,  Jyskben, a Vivre.hu-n, a 100 Ft-os kategóriájú boltokban is bőven lehet válogatni.



3. Dobozok fent és lent
Nálunk nemcsak a polcokon, de a földön is álldogálnak dobozok, de a ritkábban használt tárgyaknak a szekrény teteje is kitűnő hely. A magasabb régiókban biztonságban vannak a kapaszkodó babakezektől is. De ha nekik is adunk egy-egy nagyobbat, kitűnően tudnak ki-be pakolgatósat játszani.



4. Zsebes falvédő és kistestvére, a kiságyra kötözhető
Az egyik ismerősünk kiselejtezte a lassan iskoláskorú gyermekeinek falvédőit. Az egyik ide került, de megtuningoltuk néhány sztreccses anyagból vart zsebbel. Így nem kell a hajnali lepedőcserekor több tucat plüssállatkát ki-be rámolni az ágyból és Manóka is jól eljátszogat velük reggel, értékes plusz negyedórányi alvásidőt szerezve nekünk.
A falvédő amúgy Brendonos, ha jól emlékszem, kb. 4000-5000.- Ft körül már nagyon szépeket lehet kapni. De ennyiért házilag is bőven ki lehet hozni. A zsebek 40 x 40 cm-esek (- a szegés), így összesen 40 cm-nyit vettem a 140 széles anyagból kb. 500.- Ft-ért. A rácsoságyon található zsebes kistesója pedig a babaexpóról van, használt, 400.- Ft-ért.



5. Összecsukható ágy alatti tároló
Több ágy alatti tárolónk is van, a kedvencemet fotóztam le Nektek. Használaton kívül A3-as méretre összehajtható és bármely szekrénybe eldugható. Jól jön akkor is, ha a vastagabb téli paplanoknak kell nyárra helyet keresni. De tároltunk már benne könyveket és dvd-ket. Ez a Tchibo 2011-es kínálatából van (most tűnik fel, épp egy onnan való ágytakaró van fent). De idén is volt már heti ajánlatban, más mintával. Kb. 3000.- Ft körül mozog az ára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése