szerda, november 27, 2013

Képek fúrás nélkül _2: hova és hogyan?

A pár nappal ezelőtti Képek fúrás nélkül_1: hova és hogyan? bejegyzés folytatásaként most jön a nehéztüzérség: bútorok és berendezési tárgyak.

3.) KOMÓD, KONZOLASZTAL....
Egyik kedvencem az egyre sűrűbben alkalmazott megoldás, ahogy az eltérő méretű és stílusú képeket egy bútordarabra egymás mellé téve a falnak támasztják.

A létra az egyik legtrendibb bútorrá vált, mint klasszikus újraértelmezés. Aki készen venne, választhat a Praktiker, ritkábban az Aldi kínálatából 12-14 ezer forint körüli áron. A designe darabok 30 ezer felett kezdődnek. Aki szeret maga fabrikálni hasznosságokat, az akár kivágott fából, akár nagypapa felújított darabjából készíthet egyet.


Forrás
Forrás

4.) PARAVÁN
Akinek tértagolásra is szüksége van, vagy egy intim sarokra az egyhelységes kis lakóterében, az paravánt is használhat, képekkel díszítve azt. Az alsó paraván igazán trendi darab. Ha nem is engedheti meg magának az ember lánya, de a képek rögzítésének elvét elleshetjük: rövidebb-hosszabb pántok sűrű egymásutánban, amik közé befűzhetjük a tárgyakat.

Forrás
Forrás


5.) KÉPTARTÓ POLC, HÁLÓ, KARNIS ...
Előfordul, hogy a tulajdonossal meg lehet beszélni, hogy 2 lyukat mégis csak fúrhatunk. Nem muszáj leragadnunk két képnél, ha fel lehet többet is tenni ezzel a 2 lyukkal. A megoldás a képtartó polc vagy egyéb formai alternatívái. Maga a képtartó polc egy keskeny, hosszú, peremes polc, amire rá lehet támasztani a képeket, apróbb tárgyakat. Pl. az Ikeából Ribba álnéven 2990.- Ft-ért akár három színben is. De ha valakinek egyik árnyalat sem passzol, akkor még mindig ott az akril spray... Nálunk például ez a fogmosó polc is, egy kicsit rövidebbre vágva.
De nem muszáj a polcnál leragadni. Lehet halászháló vagy annak hamis verziója spárgából is. Az első albérletemben ez volt a galéria cseppet sem szép alján, mely a dolgozósarok plafonja volt. Halak, hatalmas Szent Jakab kagylóhéjak voltak beledobálva, hm... régi szép idők!

Forrás
Egy karnis is lehet fényképtartó, egy erősebb darab akár képtartó. Két bútordarab között akár egy zuhanyfüggönytartó rúd is kifeszíthető, fúrásmentesen. Arról is lóghatnak le képek...

Forrás
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése